Over ons

Een stukje over ons. Wij zijn een familiecamping waar iedereen, iedereen kent en helpt. Met elkaar houden we het fijn op de camping waardoor iedereen hier met veel tevredenheid komt en verblijft. Dat vinden wij belangrijk!

Maar hoe is het allemaal begonnen vraag je? 55 jaar geleden stond de eerste familie en vrienden met hun tentje en caravans bij de authentieke boerderij in de boomgaard.
De boerderij heette “de verloren kost” omdat hij tijdens een overstroming van de zee rond 1600 al zijn gewassen verloren heeft, zijn kost dus. Om toch wat inkomsten te krijgen naast de landbouw en veeteelt mochten wat vrienden en familie tegen geringe betaling in de boomgaard kamperen en hun vakantie doorbrengen. Familie Salemink was één van hen.

En waarom heet het dan camping Zuidhoek? Na jaren op de boerderij te hebben gestaan, kocht familie Salemink de boerderij. Zij bedachten de naam Camping Zuidhoek, dit omdat de camping in het zuiden van het eiland Goeree-Overflakkee ligt en tegen de zuiddijk aan gebouwd is.
De eerste uitbreiding voor stacaravans volgde al spoedig na de koop. Jaren later volgde weer een uitbreiding.

En na 25 jaar het bedrijf in bezit te hebben heeft de volgende generatie het stokje overgenomen. Om een goed bestaansrecht uit het bedrijf te kunnen halen was een grote uitbreiding noodzakelijk. Het bedrijf werd eens zo groot, zoals we het nu kennen.

Het is belangrijk voor ons om voor iedereen toegankelijk te zijn, kamperen moet voor iedereen mogelijk zijn.